Siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, mūsų svetainėje yra naudojami slapukai. Daugiau informacijos

Uždaryti

Feromonai - dėmesiui pritraukti

Nors ir sakoma, kad vyrai myli akimis, o moterys ausimis, tačiau iš tiesų, pirmiausia ir vieni ir kiti myli nosimi. 

Ar pažįstamas jausmas, kai kitas žmogus Jums atrodo itin patrauklus, nors jis yra visiška priešingybė tobulam antrosios pusės suvokimui ir nežinote to priežasties? Dažnai tokio potraukio kaltininkai yra feromonai. 

Šiame straipsnyje išsiaiškinsime kas yra feromonai ir kaip jie veikia žmogų. 

Feromonai - kas tai? 

Feromonai yra natūralūs kūno cheminiai junginiai, kuriuos kūnas išskiria į išorę ir perduoda informaciją, susijusią su seksualumu ir lytiškumu, kitiems žmonėms. Taip pat feromonai išskiria ir kitą informaciją apie žmogų - jo nuotaiką, sveikatą, pasitikėjimą savimi. 

Įdomu faktas tas, kad feromonai veikia gyvūnus, augalus ir bakterijas. Tik visai neseniai mokslininkai nustatė, kad feromonai veikia ir žmones. Gyvūnai feromonus išskiria tam, kad prisivilioti priešingos lyties porą. O pirmieji feromonai buvo atrasti tyrinėjant vabzdžius. 



Kaip feromonai veikia žmogaus organizmą? 



Manoma, kad feromonai sužadina per uoslės sistemą. Feromonus atpažįsta nosyje esantis vomeronazalinis organas. Kiekvienas uoslės neuronas turi receptorius, kurių kiekvienas yra stimuliuojamas, kai juos pasiekia mikroskopinės feromonų molekulės. Tuomet gautą cheminį signalą apdoroja smegenys, kurios arba teigiamai, arba neigiamai priima kvapą ir nulemia žmogaus reakciją į jį. Nors realiai žmogus nesupranta kažką užuodęs, tačiau vos įkvėpęs, jis ima gauti informaciją apie šalia esantį žmogų. Viena žinomiausių reakcijų - padidėjęs seksualinis potraukis. 

Pastebėta, kad tiek natūraliai išsiskiriant feromonams, tiek naudojant susintetintas priemones su feromonais, poroje suaktyvėja seksualinis gyvenimas, keičiasi tarpusavio bendravimas, atsiranda prieraišumas ir daugiau flirto. 


Moterys pasipurškusios feromonais signalizuoja aplinkai, kad jos yra vaisingos ir pasiruošusios susilaukti palikuonių. O šie signalai vyrus itin jaudina, nes vaisingumo metu moterys atrodo kur kas patrauklesnės ir gražesnės. 

Taip pat feromonai tiek vyrams, tiek moterims suteikia dominuojančio ir savimi pasitikinčio žmogaus įvaizdį. Vyrai skleidžiantys feromonus sukelia partnerio su gerais genais įspūdį. 

Sakoma, kad feromonus naudoja sėkmingi verslininkai, politikai, žvaigždės svarbių susitikimų ar vakarėlių metu. 

Žinoma, feromonų veikiamas žmogus neners aklai į Jūsų glėbį ir negarbins Jūsų nieko nesuprasdamas. 

Taip pat yra žmonių, kurie nesugeba užuosti feromonų. 



Kuo skiriasi vyriški ir moteriški feromonai? 

Vyrų ir moterų išskiriami feromonai gerokai skiriasi. Vyrai išskiria feromoną androstenolį, o moterys - kopuliną ir estratetraenolį. Būtent šie feromonai prisideda prie potraukio sužadinimo ir įsimylėjimo jausmo. 

Androstenolis išsiskiria vyrui prakaituojant, tačiau moterims geidžiamas jo kvapas yra užuodžiamas tik tuomet, kai prakaitas būna ką tik išsiskyręs. Tuo tarpu praėjus laikui, išsiskyręs prakaitas kontaktuoja su deguonimi ir išskiria medžiagą - androstenoną, kuri sukelia nemalonų ir aštrų prakaito kvapą. 

Moterų feromonas kopulinas dideliais kiekiais išsiskiria per ovuliaciją ir yra vaginalinių rūgščių mišinys. Mokslinių tyrimų duomenimis, vyrai, kurie užuodžia šį feromoną jaučiasi kur kas patrauklesni ir labiau savimi pasitikintys. 

Kur naudojami feromonai? 

Pati populiariausia ir dažniausia sritis kur panaudojami feromonai yra kvepalų gamyba. Žinoma, naudojami kvepalams feromonai nėra išgaunami iš žmogaus. Šios medžiagos gana nesunkiai susinteninamos. 

Feromoninių kvepalų galima rasti pačių įvairiausių - be papildomo kvapo, nuo lengvų gėlių kvapų iki sunkesnių gintaro natų. 

Tam, kad poveikis būtų efektyvesnis ir stipresnis, kvepalai gaminami iš kelių feromonų jungčių. 

Taip pat rinkoje galima rasti ne tik kvepalų su feromonais, bet ir įvairių kūno priežiūros priemonių - kūno kremų, kūno dulksnų, losjonų. 

Įdomus faktas, kad feromonai naudojami ne tik pritraukti kitos lyties atstovus, bet ir labai populiarūs sodininkystėje, norint sukontroliuoti augalų kenkėjus. Feromonų pagalba vabzdžių patinėliai yra suklaidinami ir neberanda patelių, tokiu būdu stabdomas jų dauginimasis. 

Žinoma, joks gamintojas negali užtikrinti, kad feromonai suveiks visus vienodai. Daug kas priklauso ir nuo nusiteikimo, aplinkybių, kito žmogaus dėmesingumo. Pasirūpinkite kūno švara, šypsena, puikiu kūno aromatu ir Jūsų lūkesčiai pasiteisins. 

Geisk.lt asortimente rasite įvairius produktus su feromonais, kurie padės kiekvienam atrasti savo mėgiamą skonį ir būdą pasinerti į aistros pasaulį. 

Komentarai

Palikti komentarą